Toilet of WC verstopt?

Donkersteeg Rioolontstoppingen biedt hulp!

Een verstopte wc zorgt voor enorm veel overlast. Je kunt niet naar het toilet, er hangt een vieze rioollucht en met een beetje pech zorgt het ook voor waterschade. Een snelle oplossing is dus gewenst.

U heeft nu twee opties: zelf de wc ontstoppen of een ontstoppingsdienst bellen. De eerste optie werkt alléén bij oppervlakkige of kleine verstoppingen. Zit de verstopping dieper, dan kunt u beter voor optie twee kiezen. Wij lossen het probleem gegarandeerd snel en netjes voor u op.

Voorkom een nieuwe verstopping van het toilet door geen vetresten, frituurvet of verfresten in de wc te gooien. Gebruik bovendien nooit teveel wc-papier en spoel altijd goed met de grote spoelknop na een bezoek aan de wc. Ook maandverband, tampons, vochtige doekjes, luiers en keukenpapier horen niet in een wc thuis.

Oorzaken van een verstopt toilet

Een verstopte wc kan ontstaan door het doorspoelen van toiletpapier, vochtige doekjes of geurblokjes. Soms belandt speelgoed, verf of ander knutselmateriaal per ongeluk in het toilet, wat binnenshuis voor een verstopping kan zorgen.

Heeft u kleine kinderen? Dan kan het zijn dat een luier of een stuk speelgoed vastzit in de wc. De kans is groot dat u dit niet kunt doorspoelen. In dat geval moet u een methode gebruiken om de verstopping naar boven te krijgen. Een ijzeren kleding hanger kan hier bijvoorbeeld bij helpen.

Ook buitenshuis kunnen verstoppingen optreden, zoals bij een overvolle septische put. In dat geval moet de put worden geruimd. Het kan ook zijn dat de bacteriehuishouding in de septische put is ontregeld, waardoor de septische deeltjes niet voldoende worden afgebroken en de put niet meer goed functioneert.

Wij zoeken graag de oorzaak van uw verstopte toilet!

Call Now Button