Is uw riolering aan vervanging toe?

Wij staan voor u klaar!

Wanneer moet u uw riolering vervangen? De kans op problemen is het grootst bij verouderde rioleringen.

In het verleden werden rioleringsbuizen gemaakt van gres of gietijzer. Als u nog zo’n riool heeft, zal het vroeg of laat vervangen moeten worden. Tegenwoordig worden rioleringsbuizen gemaakt van kunststof en gaan ze 30 tot 60 jaar mee. Ondanks deze lange levensduur is slijtage onvermijdelijk.

Veelvoorkomende rioolproblemen zijn verstoppingen, geurhinder, borrelgeluiden, wateroverlast en zelfs ongedierte.

De oorzaken

Schade aan uw rioleringsnetwerk kan op diverse manieren ontstaan. Dit kan bijvoorbeeld gebeuren door zetting, waarbij de grond bovenop de leidingen in de loop der tijd verzakt. Ook corrosie, vooral bij metalen waterafvoeren, of schade veroorzaakt door boomwortels of wegwerkzaamheden kunnen problemen veroorzaken.

Wat de oorzaak ook is, het is belangrijk om deze eerst te kunnen identificeren. Camera’s zijn een handig hulpmiddel om schade op afstand te detecteren en te meten. Als de schade te groot is, kan het nodig zijn om de riolering te vervangen. Door het vernieuwen van de riolering kunnen verschillende problemen in één keer worden opgelost!

Wat houdt riolering vervangen in?

Er is redelijk veel werk vereist voor dit soort projecten. Voordat de buizen vervangen kunnen worden, moeten er natuurlijk enkele stappen worden doorlopen. Hier is een overzicht van het proces:

  1. Het openbreken van bestrating of vloeren.
  2. Eventuele graafwerkzaamheden.
  3. Vervanging of reparatie van de riolering.
  4. Het opnieuw dichten van de vloer en her aanleggen.
  5. Mogelijke schade rondom het riool of bij de buren verhelpen.
  6. Alles in de oorspronkelijke staat herstellen: oprit of vloer opnieuw aanleggen en gazon opnieuw inzaaien.

Donkersteeg Rioolontstoppingen is jouw specialist in riolering vervangen

De experts van Donkersteeg helpen graag wanneer uw riolering vervangen moet worden. Met onze expertise kunt u bepalen of een volledige vernieuwing of gedeeltelijke vervanging de beste optie is. Aarzel niet om ons om advies te vragen!

We voeren geurdetectie, camera-inspecties en rookinspecties uit om te bepalen of uw riolering vervangen of gerepareerd moet worden. Omdat dit vaak ingrijpend is, zullen we ook alternatieven overwegen zoals rioolreparatie of -renovatie. Voor al deze werkzaamheden kunt u bij ons terecht. Onze vakmensen staan klaar om de meest geschikte oplossing te bieden die aansluit bij uw behoeften, alles gaat in overleg!

Call Now Button