Vaatwasser verstopt

Wij staan voor u klaar!

Hoewel de vaatwasser het huishouden een stuk gemakkelijker heeft gemaakt, kan overmatig gebruik tot vervelende verstoppingen leiden.

Alle etensresten worden in de vaatwasser losgemaakt en weggespoeld door de afvoer, samen met het wasmiddel om uw vaat weer schoon en fris te maken. Soms raken ze vast aan de afvoerleiding en gaat het hieraan kleven.

Dit met als resultaat dat het vuil gaat aankoeken en een verstopping veroorzaakt. Hierdoor kan het waswater niet meer door de leiding stromen en blijft het in uw vaatwasser staan, met als gevolg overstromingsgevaar, stankoverlast en een nog steeds vuile vaat. Vaak schakelt een verstopte vaatwasser vanzelf uit en kunt u de vaat met de hand afwassen. Wilt u weer gebruik maken van uw vaatwasser?

Verstopping van je vaatwasser voorkomen

Eén van de belangrijkste dingen die u kunt doen om een verstopte vaatwasser te voorkomen, is om de filters regelmatig schoon te maken. De filters zorgen ervoor dat vuil en voedselresten uit het water worden gehaald, zodat ze niet in de vaatwasser terechtkomen. Als de filters verstopt raken, kan het water niet goed circuleren en kan de vaatwasser verstopt raken. Met het regelmatig ontkalken van de machine en goed afspoelen van de afwas kunnen ook veel problemen worden voorkomen.

Uiteraard staat Donkersteeg Rioolontstoppingen voor u en uw verstopte vaatwasser klaar!

Call Now Button